Gürcistan Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Gürcistan Vatandaşlığı

GÜRCİSTAN OTURMA İZNİ

Oturma izni, oturma izninin geçerliliği süresince yabancı bir vatandaşın Gürcistan'a girmesi ve orada kalması veya Gürcistan sınırında transit geçiş hakkı tanıyor. Aynı zamanda, bir sahibinin bir başka yabancıyı Gürcistan'a davet etmesine izin verir.
Oturma izni almak için, yabancı bir vatandaşın, şahsen veya yetkili temsilcisi aracılığıyla, Kamu Hizmeti geliştirme ajansının herhangi bir bölge müdürlüğüne, Kamu Hizmeti Salonu veya Topluluk Merkezi'nin şubesine başvurması veya Kamu Hizmeti geliştirme alanının uzaktan servisi yoluyla çevrimiçi başvurması gerekir. Yetkili tüzel kişilere sunulan bir başvuru ve ekteki belgeler Gürcüce olmalıdır. Bununla birlikte, ingilizce ve / veya rusça olarak tamamlanan bir başvuru da işlenebilir. Dahası, pasaporttaki kişisel veriler Latin harf çevirisinde sağlanırsa, bir yabancı vatandaşın pasaportu Gürcüce çeviri yapılmaksızın Kamu Hizmeti geliştirme ajansına sunulabilir.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Gürcistan Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Gürcistan Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Gürcistan vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Gürcistan aşağıdaki oturma izinlerini vermektedir:

⦁İşyeri ikameti izni, serbest çalışanların yanı sıra girişimci veya işgücü faaliyetleri için Gürcistan'a gelen kişilere verilir;
⦁Çalışma ikamet izni, yetkili eğitim kurumlarında çalışmak üzere Gürcistan'a gelen kişilere verilir;
⦁Aile birleşimi için ikamet izni, ikamet tezkeresi ve / veya Gürcistan'da vatansız kişiliği bulunan bir kişinin bulunduğu aile üyelerine verilir. Aile üyeleri arasında: eş, çocuk ve anne-baba, ayrıca reşit olmayan veya yetersiz kişiler tam anlamıyla bağımlı ve / veya bakım altındadırlar.;
⦁Eski bir Gürcistan vatandaşının ikamet izni, Gürcistan vatandaşlığı sona eren bir yabancı vatandaşa verilir;
⦁Vatansız kişinin ikamet izni, Gürcistan'da vatansız kişiliği statüsünde olan bir kişiye verilir;
⦁Makul şüpheye dayanan ve insan ticaretinin kurbanı olabilecek yabancı bir vatandaşa özel oturma izni verilmektedir. Bu tür olaylar, İnsan ticaretiyle mücadele hakkında Gürcistan Yasası'nda belirtilmiştir. Gürcistan hükümetinin bir üyesinden, kişiye geçici ikamet izni vermesini isteyen bir yabancı vatandaşa özel bir oturma izni verilmektedir. Geçici oturma hakkının verilmesinden itibaren 5 yıl sonra ve yurt dışında ikamet eden yabancı uyruklu yabancı ülke vatandaşına ve sınır dışı edilen bir yabancıya verilebilir;
⦁Daimi ikamet izni Gürcistan vatandaşının eşi, ebeveyni ve çocuğuna verilir; Geçici oturma iznine sahip olan yabancı bir vatandaşa, önceki altı yıl boyunca Gürcistan'da ikamet etmiş olmak şartı ile verilmektedir. Kişi eğitim amacıyla veya tıbbi bakım için Gürcistan'da yaşıyorsa veya diplomatik misyonda veya eşdeğer bir temsilcilikte çalışmak için biraz zaman harcarsa, bu dönem ön şart olan altı yıllık döneme sayılmaz;
⦁Yatırım ikamet izni, Gürcistan'da en azından 300 000 Jel yatırım yapan bir yabancı vatandaşa verilir. Bu hüküm, Gürcistan Yatırım Yasasının tanınması ve garantileri hakkında Tebliği'nde belirtilmiştir. Bu gibi durumlarda, eşin, reşit olmayan kişilere ve / veya tamamen bağımlı hale gelen kişilerin de bulunduğu yatırımcının aile üyelerine ikamet izni verilmektedir;
⦁Geçici ikamet izni, ev içi şiddetin ortadan kaldırılması, Mağdurlarının Korunması ve Desteklenmesi ile ilgili olarak Gürcistan Kanununa göre aile içi şiddetin mağduru olarak tanınan bir yabana verilir;
⦁Kısa vadeli ikamet izni, Gürcistan mevzuatına göre kurulan kurallara göre (tarımsal alanlar hariç) taşınmaz mal hakkına sahip kişiye - ve aile üyelerine - piyasa fiyatı 35 000 Jel ve eşdeğerin üzerinde olan kişiye verilir.
Gürcistan'da ikamet izni, ülkede 90 günden fazla ve altı yıla kadar kalmak isteyen herkes için gereklidir. Geçici ikamet izni almak isteyen yabancı bir kişi bu amaç için gerekli niteliklere sahip olmalı ve bazı şartları yerine getirmelidir. Gürcistan'da yabancı bir yatırımcıysanız ve aynı zamanda ülkede yaşamak ve işyerini buradan yürütmek istiyorsanız, Gürcistan'daki şirket kurma acenteleri size gerekli belgeleri sunmanıza yardımcı olabilir.


Gürcistan vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Gürcistan'da yaşamak isteyen yabancılar, sadece turist olarak ülkeyi ziyaret etmekle kalmamakla kalmayıp, ülkede kaldıkları süre boyunca kendilerini ayakta tutabileceklerini kanıtlamalıdırlar. Bu amaçla, aşağıdaki kategorideki kişiler ülkede geçici ikamet izni alabilir:
⦁Gürcistan'daki şirketlerin çalışanları veya serbest çalışanlar;
⦁Gürcistan'da eğitim görenler veya ülkede sağlık tedavisi için olanlar;
⦁bir Gürcü vatandaşının yasal vasileri veya emanetçileri olanlar;
⦁bir Gürcü vatandaşının himayesinde olanlar;
⦁ülkede nitelikli uzman olarak davet edilen kişiler;
⦁ülkede devlet çıkarları için davet edilen sanatçılar;
⦁Gürcistan vatandaşının akrabaları veya halihazırda bir Gürcistan ikamet iznine sahip yabancı bir şahısa sahip olanlar;
⦁Gürcistan vatandaşlığı sona erdirilen veya insan ticareti mağduru sayılanlar.

Gürcistan'da oturum izni başvurusu
Kişi, ikamet ettiği ülkedeki Gürcistan diplomatik misyonunda veya konsolosluğa oturma izni başvurusunda bulunabilir. Aşağıdaki belgeler başvuruyla birlikte sunulmalıdır:

⦁pasaport kopyası;
⦁iki fotoğraf;
⦁yasal geliri tasdik eden belgeler;
⦁Eğer başvururken zaten Gürcistan'daysanız - bir Gürcü vizesinin varlığını ispatlayan belgeler;
⦁Kalma nedenini ispatlayan ilgili belgeler: istihdam sertifikası, resmi davetiye, ülkedeki tedaviler için tıbbi belgeler.
Oturma izni için belirli ücretler geçerlidir. Başvurular 30 gün içinde yapılır. İzin, ilk başvuru için olanlarla aynı adımları izleyerek yenilenir.
Geçici İkamet İzni
Geçici İkamet İzni almak için şartlar :

⦁Yabancı bir uyruğa sahip olmak
⦁serbest çalışan profesyoneller de dahil olmak üzere ülkenin çalışma mevzuatına uygun olarak Gürcistan'da istihdam edilmek;
⦁sağlık tedavisi veya çalışma amacıyla Gürcistan'da kalıyor olmak;
⦁devlet kurumları tarafından son derece nitelikli bir uzman olarak davet edilmek veya bir sanatçı ve daveti devlet çıkarında olmak;
⦁bir Gürcü vatandaşının vasisi veya emanetçisi olmak;
⦁bir Gürcü vatandaşının vesayetine veya velayetine tabii olmak;
⦁oturma izni olan bir Gürcü vatandaşının veya yabancının eşi, ebeveyn, çocuğu, evlat edinme, evlatlık edinme, kız kardeşi, kardeşi, büyükannesi veya dedesi olmak;
⦁İnsan ticareti mağduru olduğuna inanmak için gerekli, belge ve şartlar;
⦁Tazminat ve tazminat ile ilgili bir komisyon duruşmasının bir üyesi olmak;
⦁Gürcistan vatandaşlığı sona erdirilmiş olmak.


Gürcistan vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

1. Vizesiz Rejime Sahip Ülkelerin Makul Olmayan Derecede Azaltılması
Vatandaşlarına vizesiz olarak vizesiz girebilecek devletlerin sayısının neden azaldığı konusunda halka makul bir tartışma yapılmadı. Yeni listenin, Schengen Bölgesi'ne vizesiz olarak girebilecek ülkeler listesine benzemesi dikkat çekicidir. Örneğin, Belize veya Botsvana vatandaşlarına değil, neden Şili vatandaşlarına vize şartları getirdikleri belli değil.
2. Sınırda Vize Veren ve Gürcistan Bölgesi Vizelerinin Uzatılmasına İlişkin Usullerin Sona Ermesi
Uygulamada da görüldüğü gibi, en büyük sorunların başında Gürcistan'da vize verilmesi olmuştur, çünkü özellikle uzun vizeden bir ikamet izni için ön koşul olmaya başlamıştır. Bununla birlikte, bu gerekçe, Gürcistan'ın vizesiz olarak konsolosluk yaptığı, Gürcistan'daki ilgili devlet kurumlarından başvuran yabancılar hakkında bilgi edinebileceği belirtilmiştir. Böyle bir bilgi olmadan zamanında vize vermek mümkün değildir. Bu nedenle, etkin yönetim bakımından geriye doğru bir adımdır. Bunlar, genellikle boşa zaman ve kaynakları ima eden vize başvurusunda bulunanlar için mantıksız engellerdir.
3. Düşük diplomatik görev sayısı
Gürcistan diplomatik misyonları yalnızca 58 ülkede mevcuttur. Gürcistan konsolosluğunun mevcut olmadığı ülkelerdeki vatandaşlar için önemli engel oluşturuyor. Gürcü vizesini almak için başka bir ülkeye gitmek zorunda olan yabancı vatandaşlar için özel zorluklar yaşanmaktadır ve bu ülkenin vize şartı vardır. Örnek olarak, Iraklıların vize prosedürleri için Ankara'daki Gürcü konsolosluğuna gitmeleri gerekecektir denilebilir.
Gürcistan yetkilileri, 2016'dan itibaren Gürcistan vatandaşları için Avrupa Birliği üyesi ülkelere gidebilir kararına varmıştır.Kısa vadeli vizelerin sırasıyla, turist ve iş amaçlı olarak 90 ila 180 günlük süre kalabileceğini belirtilmiştir. Sıradan bir Gürcü pasaportuyla, vatandaşlar Schengen ülkelerine vizesiz seyahat keyfini çıkaracak ancak çalışma amaçları için vatandaşların vizeyi almaları gerekecektir..Ancak iş gücünün serbest dolaşımı belgelerde öngörülmemekte ve kısa süreli Schengen vizesi ile yakında vizesiz AB bölgesi ülkelerine ücretsiz olarak gidebileceklerdir.Yetkili, AB üyesi üyelerinin bir kısmının AB üyesi olduğunda dahi AB çalışma iznine sahip olmadığı belirtilmiştir.Schengen bölgesi, sınırları arasındaki sınır kontrollerini kaldıran 26 ülke kapsamaktadır. Uluslararası seyahat amaçlı tek bir ülke olarak işlev görür ve mal, bilgi, para ve insanın serbest dolaşımını teşvik etmektedir.
Gürcistan zaten Viza Serbestleştirme Eylem Planı'nın (VLAP) ilk aşamasını tamamlamış ve Avrupa Komisyon Üyesi Danışmanın ilerlemeye yönelik değerlendirmesine başlamıştı.rAB ile vizesiz rejime erişmek için Gürcistan, VLAP'te listelenen bir dizi kritere uymak zorunda olmaktan kurtulmuştur.


Gürcistan'da yaşam şartları nelerdir ?

Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 737.67 GEL
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 449.29 GEL
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 1,552.08 GEL
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 888.64 GEL
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 2.364.86 GEL
Metrekare Başına Fiyat Daire merkez dışında 1.311.49 GEL
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 726.86 GEL
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 10.98

Kişi başına GSYİH
3.853,65 USD ‎(2016)
Gürcistan, Asya'nın ve Avrupa'nın sınırında küçük bir ülkedir, ancak topografya ve iklim Avrupa'ya daha benzer, bu nedenle ülkenin Avrupa'nın bir parçası olması düşünülmektedir. Hafta sonları Asya gibi başka bir yere kıyaslanırsa, Yılbaşı Arifesi gibi en yoğun iş gününde bile meşgul değildir. Birçok mekan, gezi yeri, sanat ve müze, opera binası kullanıma açıktır. Göl, bahçe, park gibi bir süreliğine kaçılacak çok yer mevcut durumda. Sakinleşmek için birçok kafe var. Ve çevresinde yemyeşil doğa daha iyi bir atmosfer sağlamaktadır.
Tiflis
Bazı yerel hastaneler ve sağlık merkezlerinde ara sıra ekipman bulunmuyor olsa da, sağlık reformu gündemde yüksektir ve 1993 Sağlık Bakanlığı, bu reformu ülkenin bir piyasa ekonomisine geçişi gibi uyguluyor. Günümüzde, Tiflis'teki pek çok şey gibi, yerel sağlık hizmetleri de gelişmekte ve benzer şekilde yüksek bir standarttan övünebilir.
Ortadoğu'nun en iyi doğurganlık hastanelerinden biri olan In Vitro Clinic gibi Tiflis'teki sağlık hizmetleri geliştirmelerinin pek çok örneği var. Bu merkezde, birinci sınıf doktorlar aileleri gebe kalma konusunda en son teknolojiyi kullanarak teşvik etmektedir. Diğer önemli hastaneler R. Gudushauri Hastanesi ve Klinik Tıp Merkezi'dir.Herhangi bir tedavinin veya doktor ziyaretinin masraflarını karşılamak için, gurbetçilerin, Tiflis'e gelmeden önce özel bir sağlık sigortası poliçesi almaları önerilir.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın